Receptes carbasses XXXVI

Pollastre amb mandarines

Ingredients:

1 pollastre tallat a vuitens

3 pastanagues

1 ceba mitjana

1/2 vas de xerès sec

1 pastilla de brou dissolta en un vas d'aigua

4 mandarines

2 preses de xocolata ratllada

Preparació:

Salpebreu el pollastre i daureu-lo a la cassola amb una mica d'oli. Quan ja sigui ros, afegir les pastanagues i la ceba tallades a trossos mitjans. Deixar sofregir una mica i abocar-hi el xerès i el brou ,dues mandarines a grills i les dues preses de xocolata ratllada.

Deixar coure a foc lent entre 35 i 45 minuts. Passat aquest temps reservar el pollastre i passar la salsa pel colador xinès. Tornar a posar la salsa i el pollastre a la cassola, posar-hi també les dues mandarines restants i deixar coure uns 10 minuts abans de servir (serviu-lo acompanyat d'un arròs pilaf).

Crema de carbassa i taronja

Ingredients:
400 g de carbassa
100 g de sucre
1dl d'aigua
1 pela de taronja
1 punta de vainilla o canyella
2 fulles de gelatina
un paquet de galetes Oreo
1 gelat de iogurt

Preparació:
Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la pela de taronja, la canyella i la carbassa tallada a daus i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts.
Seguidament, retireu la pela de taronja i la canyella i tritureu-ho tot amb el túrmix. A continuació, afegiu-hi les fulles de gelatina, ja remullades i escorregudes, i tritureu-ho una altra vegada amb el túrmix.
Tot seguit, emplateu la crema de carbassa, deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient i després deixeu-la refredar una estona més a la nevera.I ja per acabar, poseu les galetes picades a sobre la crema, feu una canó de gelat al costat i guarniu el plat amb la pela de la taronja tallada a la juliana.