Receptes carbasses XXXV

Ara que s'acosta Sant Jordi,les roses i altres flors de primavera...
POLLASTRE AMB ROSES

Ingredients:

1 pollastre a trossos
pètals de roses silvestres
1 polsim de sucre
1 polsim de canyella en pols
1 got de vi blanc molt suau
oli
sal

Preparació:

Fregir els trossos de pollastre en molt poc oli fins que estiguin enrossit. Afegir la sal, la canyella,el sucre, els pètals de rosa i el vi blanc.
Deixar bullir durant 1/2 hora.
Abans de servir passar la salsa pel colador.


Flors de carbassó farcides de formatge

Ingredients (per a 2 persones)
Vuit flors de carbassó
Formatge, pa ratllat
ou
sal
oli d’oliva.

Preparació
Netejar les flors i eixugar-les amb molta cura ja que son molt delicades.
Obrir i farcir amb el formatge que haguem escollit, ja pot ser fresc, recuit, mozzarella, ricotta…
En un plat, hi aboquem l’ou, el batem i hi afegim una mica de sal, llavors tanquem les flors i les arrebossem, primer per l’ ou i després pel pa ratllat i ho fregirem en una paella amb oli abundant a foc mig.
Un cop cuit ho posarem sobre paper absorbent. L’arrebossat ha de quedar cruixent i el formatge semi-fos.
Podem guarnir-ho amb unes llavors de sèsam i uns rajolins de vinagre de Mòdena caramel·litzat.

Propostes diferents
Es pot preparar també amb flors de carbassa. Es pot utilitzar farina de tempura per aconseguir un arrebossat diferent. Es pot farcir amb d’altres ingredients, com brandada de bacallà, foie, verduretes saltejades o d’una beixamel amb pernil ibèric…