Cassola del tros a Àger...aprofitant la fira.




Àger (pronunciat "age") és un municipi de la comarca de la Noguera.La vila d'Àger està situada al mig de la vall del mateix nom. Aquesta forma part de la zona prepirinenca al nord de la comarca de la Noguera. Àger està limitat, com si d'una fortificació natural es tractés, al nord per la serra del Montsec, al sud per la Serra de Montclús i, a est i oest, pels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana respectivament.


Us proposem descobrir aquesta petita vila de les terres de Lleida amb l'excusa de la seva 12a. Fira Artesana d'Àger ( i poder tastar el plat lleidatà de la cassola del tros!!!).


En aquesta mostra podrem tastar i comprar productes artesans com patés, embotits, mel, vi, ametlles, bolets, herbes medicinals, torrons, confitures, licors, pa, coques de samfaina, panadons, casquetes, formatges, mostillo, codonyat, ratafia, etc.



Per consultar diferents rutes i llocs per visitar de la Vila d'Àger us deixem l'enllaç:

DESCOBREIX LA VALL D'ÀGER
Plànol de la Vila d'Àger ,com arribar-hi



El programa d'actes de la Fira és el següent:
Dissabte dia 6 de desembre
Durant tot el dia(ORGANITZA “CLUB ÀGER DEPORTIU MONTSEC): “JORNADA ESPORTIVA”: BITLLES, TIR A L’ARC, ESCACS i altres....
A les 12:00 h. “PARTIT DE FUTBOL: AGER-VIELHA”
A les 13:00h. “PARTIT DE FUTBOL: BENJAMINS/ALEVINS”
A les 14:30 h. “DINAR POPULAR : cassola de tros”
A les 18:00 h. KABARET LITERÀRI “VETLLADA POÈTICA DEL PORCELL” Lloc:Local Social
A les 23:30 h. “BALL DE FIRA” Lloc:Local Social

Diumenge dia 7 de desembre

A les 10:00 h. MISSA DE FIRA. A l’Església de Sant Vicenç.
A les 10:00 h. OBERTURA DE LA FIRA
A les 11:00 h. INAUGURACIÓ OFICIAL AMB ASSISTÈNCIA D’AUTORITATS
A les 13:00 h. RIFA DEL “CISTELL DE PRODUCTES DEL MONTSEC. A la parada de
degustació


CASSOLA DE TROS


Ingredients

100 g Cansalada tallada a daus
150 g Costella de porc tallada a trossos petits
150 g Llonganissa tallada a rodanxes
1 kg Espinacs frescos
100 g Botifarra negra tallada a rodanxes
1/2 kg Patates
2 Cebes mitjanes
1 Pebrot vermell
1 Pebrot verd
2 Albergínies
200 g Tomàquet madur ratllat
3 Alls
una branca de Timó
Bitxo
Sal
Aigua

Preparació

Fregiu en una cassola la papada, la costella i la llonganissa.
Quan la carn estigui daurada afegiu-hi, l’all, la ceba, els pebrots i l’albergínia, tot tallat a trossos, i també el timó i el bitxo.
Al cap d’una estona hi afegiu el tomàquet i ho deixeu 5 minuts més.
Tot seguit hi afegiu la patata esbocinada i els espinacs.
Ho deixeu coure uns 15 minuts.
Quan veieu que la patata està quasi cuita afegiu-hi la botifarra negra.

Variacions:
A la cassola de tros hi cap de tot, tant de carns (confitades o crues) com de verdures (segons la recapte).
Moltes vegades s’hi posa cargols.
S’hi pot posar unes branques de fonoll tendre.
S’hi pot posar colitxos.
També s’hi pot afegir una picada al final de la cocció.
S’hi pot afegir arròs.
S’hi pot fer una reducció de vi.
S’hi pot afegir bolets.