Igualada i Sabadell,dos propostes de places gastronòmiques i castelleres

Aquestes dues ciutats celebraran el cap de setmana dos esdeveniments gastronòmics prou importants...



Sabadell,CATAVINS 2008

Els propers dies 14, 15 i 16 de novembre, el recinte firal FIRA SABADELL acollirà el saló CATA-VINS.

Horaris d'apertura: Divendres 14 de 17 a 21 hrs, resta de dies d'10 a 21 hrs.
Preu de l'entrada per persona: 5€ per persona amb 3 tastets inclusos.


CATA-VINS SABADELL pretén apropar tant a professionals com al gran públic al fascinant món del vi, sent el punt de trobada de petits i grans cellers que donaran a conèixer els seus productes en un marc on les propostes d'activitats seran constants.

Aqui teniu la programació:

INAUGURACIO

FIRA SABADELL

Inauguració

14 Novembre 17:00h

Tast de Copes Riedel


Presentació privada per invitació

14 Novembre 17:30h

TALLER D'INICIACIÓ AL TAST

Sommeliers de El Bulli

David Seijas i Ferran Centelles

14 Novembre 18:00h

Passeig pel món del cava

PARXET

Presentació privada

14 Novembre 18:00h

Cuina i vi

Gremi d’Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental

Demostracions de cuina

14 Novembre 19:00h

Edafologia Vs Enología

JAVIER RODRÍGUEZ

Master en Viticultura i enología de l'universitat de Navarra Tesis de cada varietat de raïm a les millors condicions de cultiu

14 Novembre 19:30h

L'importància de la copa

MARCEL GORGORI

Autor, director i presentador del programa "En clau de vi" de TV3

14 Novembre 20:00h

Cuina i vi

Gremi d’Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental

Demostracions de cuina

15 Novembre 11:00h

Tast amb Sorpresa

JOSEP MINGUELL

El màrqueting del vi

15 Novembre 11:00h

"La recuperación de nuestras variedades perdidas"

JULIO GALLO

Enòleg i professor de l'Universitat Enològica d'Uruguay

15 Novembre 12:00h

“Les aromes en el vi”

ANA MARTÍN

Xerrada sobre els diferents aromes del vi

15 Novembre 12:00h

Cuina i vi

Gremi d’Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental

Demostracions de cuina

15 Novembre 13:00h

Tast de vins Catalans que triomfen a l’estranger

MERITXELL FALGUERAS

Vins Catalans

15 Novembre 13:00h

Cuina i vi

Gremi d’Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental

Demostracions de cuina

15 Novembre 17:00h

Taller d'Aromes

ROSA VILA

Taller d'Aromes

15 Novembre 17:00h

La Garnatxa Blanca: de la Tradició Mediterrània a l’Evolució Contemporània

D.O. TERRA ALTA

A càrrec d'en Jaume Martí Pedrola, secretari del CRDO Terra Alta i d'en sergi Montalà Ballester, Sommelier i membre del comitè de Tast de CRDO Terra Alta

15 Novembre 18:00h

Presentació Bodegues Romo (DO Penedès)

JOANA VIÑAS

Presentació d’aquest nou celler i tast dels seus tres vins. Organitza: VINÍFERA CTV

15 Novembre 19:00h

Cuina amb vi

ISMA PRADOS

Presentador del programa "Cuina amb l'Isma" de TV3

15 Novembre 19:00h

Cuina i vi

Gremi d’Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental

Demostracions de cuina

16 Novembre 11:00h

Comité de tast de la revista

CUPATGES

Sessió en directe del comitè

16 Novembre 11:00h

Concurs de cambrers i cambreres

Gremi d'hostaleria de Sabadell i Cuina Vallès

VIII Cursa de cambrers i cambreres de Sabadell

16 Novembre 12:00h

Cuina i vi

Gremi d’Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental

Demostracions de cuina

15 Novembre 13:00h

Els vins monovarietals

Sommeliers de El Bulli

Tast de vins monovarietals

16 Novembre 13:00h

Caves Gran Reserva

ÀNGEL GARCÍA PETIT

Taller de Caves

16 Novembre 17:00h

Tast Express

JOSEP MINGUELL

Tast Express

16 Novembre 17:00h

Concurs de cuina amb vi

Gremi d'hostaleria de Sabadell i Cuina Vallès

Concurs de cuina

16 Novembre 18:00



Mostra un mapa més gran

Igualada
,Festa del Cigronet de l’Alta Anoia i III Agromercat
El proper diumenge 16 de novembre se celebrarà a la plaça Cal Font d’Igualada la popular Festa del Cigronet de l’Alta Anoia. Durant tot el dia hi haurà diversos espectacles i jornades gastronòmiques on els restaurants del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia, amb col·laboració de cellers de la comarca i el Gremi de Pastissers d’Igualada, oferiran degustacions especials. També tindrà lloc la tercera edició de l’Agromercat on els productors de les terres de l’Anoia i d’altres comarques participants (Bages, Garraf i Vallès Oriental) oferiran els seus productes.


Cigrons amb patates i calamars

Ingredients

250 g Cigrons bullits (Cigronets de l'Alta Anoia)
500 g Patates tallades a daus
250 Calamars tallats a anelles
1 Ceba picada
1 Pebrot vermell tallat a tires grans
1 cabeça - Alls
1 got Vi blanc
2 Tomàquets rallats
1 fulla de Llorer
1 litre de fumet de peix
Oli
Sal
Pebre

Preparació

En una cassola amb oli calent, enrossiu les anelles de calamar.
Un cop rosses afegiu-hi la ceba i daureu-la.
Afegiu-hi el pebrot vermell, la cabeça d’alls, el llorer, sal i pebre.
Quan la cabeça d’alls estigui daurada afegiu-hi el tomàquets.
Quan el sofregit estigui a punt feu la reducció del vi, aboqueu-hi el brou de peix i quan arrenqui el bull afegiu-hi les patates.
Deixeu-les bullir 15 minuts, retireu la cabeça d’alls i afegiu-hi els cigrons.