La Plaça del Rei a Tarragona

Aquest diumenge 13 tindrà lloc la 5a. Diada d'inici de temporada dels Xiquets de Tarragona,amb la participació de les colles dels Castellers de Barcelona, Xiquets del Serrallo i Xiquets de Tarragona.El lloc de la trobada és la Plaça del Rei a les 12.30 enmig de la Tarraco monumental,canviarem els "gladiadors" i altres bèsties per castellers.



Aquesta jornada castellera ens permetrà gaudir i tastar la cuina tarragonina,una cuina marinera amb un plat "estrella" com és la cassola de Romesco. Imperdonable no passejar-se pel barri mariner del Serrallo on podreu trobar diferents ofertes per menjar paelles marineres,arròs negre,l'arrossejat,peixos a la planxa o fregits,etc. Sense oblidar altres productes típics de la zona com les avellanes,ametlles,oli,etc. Recordar que els vins de les D.O. locals no tenen res que envejar a caldos forans.Us indiquem algunes propostes:
Restaurant El Llagut a la Plaça del Rei mateix,al carrer Nazaret 10 (Plaça del Rei) tel: 977 228 938 . Imprescindible fer reserva. El local és petit però podeu gaudir de la terrassa,veure els castells amb una copeta de vi ben fresquet!!!(el preu aprox. 25-30€ per cap,segons els vins)
Restaurant Xaloc al barri del Serrallo,
Carrer Lepant 6, Tel. 977 24 21 95 te una capacitat per 120 places però millor trucar abans.
Restaurant El Fortí de la Reina,en un marc incomparable al costat del mar. l'adreça és Platja del miracle s/n 43003 Tarragona. Tel. 977 24 48 87 . Cal reservar abans. Tenen un menú degustació a 30€.

Després de dinar,per pair una mica,que millor que passejar-nos per la Tarraco romana,una visita a un dels patrimonis culturals mundials.
Més informació podeu trobar a la web del Patronat de Turisme de Tarragona
Vídeo de la Tarraco romana


Salsa romesco

Ingredients:

½ got d’oli d’oliva

1 i ½ cullerades soperes de vinagre de vi blanc

50 gr. d’ametlles crues i pelades

50 gr. d’avellanes

1 grill d’all

2 nyores

Sal

Preparació:

Obrim les nyores i les posem a bullir en aigua, fins que la carn quedi ben tova. Un cop bullides, amb l’ajut d’un ganivet traiem les llavors, rasquem la polpa interior i reservem. Ens hem de desfer també de la pell.

Posem al got de la batedora, l’oli, el vinagre, l’all, les ametlles, les avellanes, la sal i la polpa que hem tret de les nyores. Batre tot de manera que quedi triturat però sense arribar a ser un puré, s’ha de trobar el gust de l’ametlla i les avellanes.