Receptes carbasses XVIII

Cuixetes de pollastre adobades amb taronja i soja

Ingredients

4 cuixes de pollastre
2 taronges
100 ml de salsa de soja
2 cullerades de melmelada de taronja amarga
1 gra d'all (opcional)
2 cullerades de sucre
Sal i pebre

Preparació

Traieu la pell de les cuixes
Peleu l'all i piqueu-lo ben menut
Espremeu el suc de les taronges i barregeu-lo amb la melmelada, l'all picat, el sucre i la salsa de soja.
Salpebreu el pollastre i submergiu-lo en l'adob que heu preparat durant 30 minuts o 1 hora.
Escalfeu el forn a 180ºC (amb l'escalfor de dalt i de baix).
Amb una safata que pugui anar al forn, coeu el pollastre, juntament amb la marinada, durant uns 25 minuts aproximadament, fins que sigui cuit i daurat

Taronja amb xocolata negra i nous trinxades

Ingredients

3 taronges
150 gr de rajola de xocolata per fondre,forta de cacau
2-3 cullerades d'aigua calenta
30 gr de mantega
8 nous

Preparació

Pelar les taronges i tallar-les en rodanxes més aviat gruixudes.
Fondre la xocolata al bany maria,quan comenci a fondre's afegir la mantega,les cullerades d'aigua calenta i remenar fins que quedi ben desfet i amb una textura fina.
Pelar les nous i trinxar-les
Regar les rodanxes de taronja amb filets de xocolata calenta i decorar amb les nous trinxades.

Pendre amb una copeta de Garnatxa,o amb una copeta de cava...