Altres propostes pel cap de setmana

Aquest cap de setmana del 1 i 2 de març tindran lloc altres fires que cal "controlar",si una comarca s'enduu la "grossa" es la de la Garrotxa,comarca veïna a la nostra, tant a Olot com a Besalú podrem gaudir de diferents actes gastronòmics.



7a. Fira de l'embotit a Olot

Una bona oportunitat per passejar-nos per la capital de la Garrotxa.

Aquesta comarca de terra endins,de gran tradició en els plats i receptes amb productes autòctons,ens ofereix un altre any la fira dels embotits al carrer,per tastar i comprar-ne...llangonissa poder no (millor a Vic...naturalment!!) però
bulls,bisbes,baiones,peltrucs,etc no se'ls hi pot fer un lleig.

A l'enllaç trobareu el programa dels actes que es fan.



A la vila comtal de Besalú,de gran patrimoni històric de les comunitats jueves a Catalunya,ja fa anys que celebren aquestes jornades:


Besalú,ciutat jueva



Una bona manera d'acostar-nos a un passat no
gaire conegut.

La importància de la cuina jueva a la base de totes les cuines "occidentals" i "orientals" es més que
evident.
Al nostre país,ens han deixat receptes que encara avui en dia les fem servir,encara que adaptades a la tradició cristiana,com els carquinyolis...i d'altres.




La mostra gastronòmica és força interessant,aquí teniu una mostra:

RESTAURANT FONDA SIQUÉS
972 59 0110

Pescado Marinado
“ La nueva Cocina judía” pàg 27
De Elisabeth Wolf Cohen

Blinis amb salmó fumat i crema àgria
“ La nueva cocina judía” pàg 38
De Elisabeth Wolf Cohen


RESTAURANT CÚRIA REIAL
972 59 02 63

Sopa de remolatxa
“La nueva cocina judía” pàg 29
De Elisabeth Wolf Cohen

Pastís de formatge i espinacs
“El libro de la Cocina judía” pàg 374
de Clàudia Roden

RESTAURANT CAN QUEI
972 59 00 85

Cors de carxofa farcits de carn
“El libro de la Cocina judía” pàg 391
de Clàudia Roden

Amanida Israelí
“La nueva cocina judía” pàg 89
De Elisabeth Wolf Cohen

RESTAURANT PONT VELL
972 59 10 27

Raviolis de carbassa
“El libro de la Cocina judía” pàg 320
de Clàudia Roden

Cake de dàtils
“Dulce lo vivas” pàg 63
Ana Bensadón

RESTAURANT OLIVERAS
972 59 03 92

Mini cakes de poma
“Dulce lo vivas” pàg 239
Ana Bensadón

Tocinillo de cielo
“Dulce lo vivas” pàg 274
Ana Bensadón