Receptes Gironines

Botifarra dolça de l'empordà

Ingredients:

6 botifarres dolces
1 vas de moscatell
3 cullerades de sucre
1 pela de llimona
canyella en branca
unes llesques de pa

Preparació
Col·loqueu les botifarres en una cassola plana i punxeu-les una mica.
Cobriu-les escassament d'aigua; afegiu-hi també el moscatell, el sucre, la canyella en pols i la pela de llimona.
Deixeu-les coure a foc molt lent, fins que el líquid s'hagi espesseït com un almívar i es formin un fils molt delicats.
En la mateixa cassola, poseu-hi uns trossos de pa torrat, per tal que s'impregnin del líquid i serviu les a sobre de les botifarres.
Es mengen ben calentes només de sortir del foc -Aquest plat, en ser dolç, també pot menjar-se per postres.


Xuxos

Ingredients:

300 gr. de farina
100 gr. de mantega
2 ous
½ tacita de llet
20 gr de llevat premsat
30 gr de sucre
ratlladura de llimona
una mica de sal


Preparació
Desfer el llevat en la llet temperada.
Barrejar amb 100 gr de farina i deixar reposar en un lloc temperat fins que dupliqui el seu volum.
Formar en la taula de treball una corona amb la resta de la farina i en el centre posar els ous, la mantega fosa, la ratlladura de llimona, la mica de sal, la massa preparada anteriorment, el sucre i pastar fins a formar una massa fina.
Estirar la massa amb un corró i tallar-la a tires (jo les vaig tallar en quadrat).
Sobre cada tira, col·locar una cullerada de crema pastissera (espessa) o Nutella i enrotllar. Deixar reposar uns minuts abans de fregir en oli ben calent, escórrer i empolsinar amb sucre lustri (pols)