Receptes Carbasses VIII

Magret d'ànec a la Taronja

Ingredients
800 gr de magret d'ànec
100 gr de sucre
15 cl suc d'ànec
30 gr mantega
4 taronges
5 cl d'aigua
Sal
Pebre
Oli d'oliva

Preparació:

  1. En una paella a foc mig, s'ha de coure per la part de la pell, el magret previamente assaonat
    amb sal i pebre durant 10 minuts i 4 minuts per l'altre costat, retirar i deixar reposar
    20 minuts.
  2. Tallar 8 làmines molt fines de taronja, bullir el sucre amb 5 centilitres d'aigua, envivar
    les làmines de taronja amb el xarop i en una safata amb un silpac extendre-les i fornejar a
    100ºc durant una hora i reservar en un lloc sense humitat.
  3. Pelar les tres taronges completament i treure els grillons de la taronja tallant-los entre
    pell i pell
  4. En una paella amb una mica de mantega afegir el suc de taronja exprimint la resta
    que ens queda després de treure els grillons, reduir amb el suc d'ànec a la meitat i lligar amb
    una mica de mantega
  5. Tallar el magret a trossos d'un dit d'ample i emplatar tres a cada plat, calentar al
    forn a 165ºc uns 4 minuts.
  6. Col.locar la taronja caramelitzada entre les cotes de magret i per últim salsejar repartint
    els grillons de taronja al voltant del magret i decorar amb cerfull.
Sorbet de mandarina amb cava

Ingredients
¾ l de suc de mandarina
300 g de sucre
4 g de pell de mandarina
10 cl de suc de llimona
½ l de cava brut

Elaboració
Amb una espremedora feu ¾ l de suc de mandarina. Poseu al foc la meitat del suc obtingut juntament amb el sucre, i retireu-ho just abans que arribi al punt d’ebullició. En aquest moment apagueu el foc i afegiu-hi les pells de mandarina (procureu treure tota la capa blanca) tallades molt fines. Passats 10 minuts afegiu-hi el suc de mandarina restant i el suc de llimona i poseu la preparació a refredar a 4 graus a la nevera, on la deixareu reposar durant 6 hores. Passada aquesta estona incorporeu-hi el cava i poseu tota la barreja a la sorbetera a gelar. En cas que no disposeu de sorbetera, poseu la preparació al congelador i remeneu-la a intervals de 10 minuts fins que tingueu el gelat a punt.